Lär känna Andreas Edwall

SE-Andreas-Edwall-Driftchef-Fönsterputs

Driftchef inom fönsterputs på ISS

"Det handlar om att komma ifrån det traditionella sättet att se på fönsterputs och jobba för att hitta mer innovativa och miljövänliga metoder"


Det är 18 år sedan Andreas Edwall började jobba på ISS. På somrarna var han fönsterputsare, medan han studerade på vintern. Sedan dess har han jobbat som teamledare, driftledare och driftschef inom fönsterputs och städ. Så här beskriver han den viktigaste delen av sin nuvarande roll som driftchef.

“Det handlar främst om att förändra tankesätt. Att komma ifrån det traditionella sättet att se på fönsterputs och jobba för att hitta mer innovativa och miljövänliga metoder, till exempel att använda ultrarent vatten. De handlar även om att utmana gamla arbetssätt för att effektivisera och hitta nya servicetjänster för att förbättra leveransen till våra kunder. Under lågsäsong kan vi till exempel hjälpa våra kunder med takstädning eller att göra rent ventilationen för att skapa bättre inomhusklimat.”

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det roligaste är att vara ute hos befintliga samt potentiella kunder – att hitta lösningar på deras önskemål. Ofta handlar det om problemlösning och att lägga ett pussel. Vi kollar på fastigheterna och beräknar vad just den fastigheten behöver för service. Det är som ett tetrisspel där man måste lägga alla bitarna på rätt plats.

Vad har du för mål i din roll?

Långsiktigt så vill jag avancera inom ISS, jag vill inte byta arbetsgivare för på ISS är vi som en stor familj där jag får förtroende från mina chefer. Mina dagliga mål handlar om att mina medarbetare ska komma hem säkert. Fönsterputs är ett riskfyllt arbete och det är viktigt att man tar säkerheten på allvar.

Vad är viktigast för dig för att du ska trivas?

Att man har högt i tak samt att det är en inkluderande arbetsgivare. Branschen i sig har väldigt lätt att bli grabbig. Det är inte acceptabelt och där ser jag att ISS gjort stora framsteg, man får vara den man är och alla är välkomna. Vår bransch behöver det!

Hur bidrar ISS till din utveckling?

Jag anser att ISS under de senaste 5-6 åren har gått från att ha jobbat mycket i silos till att jobba mer över gränserna. Man har blivit ett företag där alla jobbar tillsammans mot ett gemensamt mål. Man har stora möjligheter på ISS och här får man en chans. Det handlar inte om att du ska ha det flådigaste CV:t utan ISS ser människan bakom och dess prestationer.


Skribent: Jessica Almberger. Publiceringsdatum: 2024-01-29

AdobeStock_195599516

Varför vänta på våren när du kan njuta av rena fönster året om?

ISS erbjuder professionell fönsterputs och underhåll som innefattar ex. inneglasväggar, höghöjdsstädning, takstädning och ventilationsrengöring - oavsett säsong.

Mer om fönsterputs och hur vi kan hjälpa er!/tjanster/stadtjanster/fonsterputs