ISS öppnar restaurang - första egna i Sverige

bistro-nyhamnen

I början av september öppnade ISS sin första egna restaurang på den svenska marknaden för hungriga Malmöiter. En satsning som stärker erbjudandet inom mat och dryck. ISS serverar sedan lång tid tillbaka mat ute hos sina kunder, allt ifrån banker och fabriker till äldreboenden och skolmatsalar men nu väljer det globala workplace experience och facility managementföretaget att utöka portföljen med en bistro i egen regi.

Restaurangen Bistro Nyhamnen är en modern lunchrestaurang i hjärtat av Malmös snabbt växande område Nyhamnen.

Bistron bjuder på en meny fylld av tidlösa smaker, klassiker och spännande smakkombinationer inspirerade av kök från hela världen. I framtagandet av restaurangkonceptet har man tagit del av den globala expertis inom restaurangtjänster som finns inom ISS, allt ifrån hållbarhetsprocesser till matuppfinningar från ISS-kockar världen över.

– Att öppna Bistro Nyhamnen är en naturlig utveckling av vårt erbjudande inom mat och restaurangservice. Både i Sverige och globalt finns en enorm kompets när det kommer till mat, råvaror, service och hållbara processer. Restaurangen är till för att möta den ökade efterfrågan av flexibilitet vi möter hos kontorsbaserade företag. Bistro Nyhamnen serverar hållbar, vällagad mat under hela arbetsdagen utan att vara en personalmatsal, säger Andreas Thorling, vd på ISS Sverige.

Hållbarhet har även varit fokus för restaurangbyggnaden i Nyhamnen, 7stjärnan, i närheten av Malmö Centralstation. Byggnaden är både WELL- och BREEAM-certifierad. Fastigheten tillhör Castellum som är glada för nytillskottet:

– Att serveras bra mat under arbetsdagen, särskilt en näringsrik lunch är av avgörande betydelse för att skapa en attraktiv arbetsplats som ger produktivitet, välmående och en god arbetsmiljö. Det ser vi inte i minst i vår årliga undersökning Framtidens arbetsliv som bygger på svar från över 4000 kontorsarbetare. En välbalanserad måltid ger energi och näring som vi alla behöver för att hålla fokus och energinivåer på rätt nivå under hela dagen. En bonus är att lunchen även främjar hälsosamma arbetsvanor och teambuilding när kollegor äter tillsammans. Bistro Nyhamnen den nyöppnade restaurangen i vår fastighet 7stjärnan i Nyhamnen strävar efter att erbjuda denna upplevelse tillsammans med hälsosam god mat. Bistro Nyhamnen är ett mycket välkommet tillskott i områdets restaurangutbud. Nu när 7stjärnan och den nya Domstolsbyggnaden på Carlsgatan är klara och inflyttade är efterfrågan på matupplevelser större än någonsin i Nyhamnen, säger Anna Björklund, projektutvecklingschef på Castellum Öresund.

bistro-nyhamnen-1

Malmös restaurangscen får ett nytt tillskott: Bistro Nyhamnen

Öppningsveckan är i full gång, i fredags var det premiär för den moderna lunchrestaurangen: Bistro Nyhamnen i hjärtat av Malmös snabbt växande område Nyhamnen. Det är det globala workplace experience och facility managementföretaget ISS som står bakom satsningen som också är ISS första egna restaurang på den svenska marknaden.

Läs merhttps://via.tt.se/pressmeddelande/3367602/malmos-restaurangscen-far-ett-nytt-tillskott-bistro-nyhamnen?publisherId=3236495&lang=sv