ISS medarbetare byter ut bilar mot eldrivna lådcyklar!

Blogg & Nyhet - presentation och webb - 1

ISS har som mål att nå nettonollutsläpp av växthusgaser från våra lokaler och fordon till 2030. För att nå detta ambitiösa mål måste vi jobba tillsammans med kunder och medarbetare för att fortsätta utmana och hitta nya innovationer samt lösningar. 

Två medarbetare som tagit det miljömedvetna entreprenörskapet till sig är Mia Åkesson, Service Manager på ISS och Henrik Ågren, Driftchef på ISS.

Mia ville skapa en cateringleverans som är snällare mot klimatet. Hon valde då att köpa in en eldriven lådcykel för att slippa onödigt utsläpp. Tack vare el-lådcykeln kan ISS erbjuda Nordeas medarbetare i Malmö ännu bättre service. Ett fantastiskt initiativ som uppskattas av kunden.

- Jag tycker att det var ett bra initiativ av kollegorna i Malmö där man väljer ett miljövänligt alternativ i form av el-lådcykeln framför bilresor för att transportera cateringen. Denna lösning gör också att kontoret kan erbjuda ett bredare utbud av catering men framför allt är det bättre för miljön. - Hanna Eriksson, Contract Manager på Nordea

Cirka 50 mil därifrån befinner sig Henrik som även han såg möjligheten att minska utsläppen med hjälp en el-lådcyklar när det var dags att köpa in två nya bilar till en av våra kunder på Gotland. Henrik berättar.

- I stället för att köpa in två nya bilar såg vi att el-lådcyklar var ett bra alternativ när man ska transportera gods eller sig själv kortare sträckor. De är ekonomiskt bättre och dessutom smidigare då man oftast kan köra fram till dörren. Har man bil kan man sällan det utan behöver parkera och gå en bit. Tidsmässigt kan det till och med vara snabbare att använda en elcykel, då man kan cykla upp till 25 km/timme.

Inte nog med att de eldrivna lådcyklarna bidrar till mindre utsläpp, bättre service och minskade utgifter. De bidrar även till friskvård för våra medarbetare som får både frisk luft och rörelse under arbetsdagen – perfekt inför den stundande våren.

 

Skribent: Jessica Almberger. Publiceringsdatum: 2023-02-10 

2023_09_22 The winners International Culinary Competition_03

Läs de senaste nyheterna från ISS

INSIKTER & NYHETER/blogg