Insikter från ISS globala traineeprogram

SE-Sixtine-Mouton

Möt Sixtine Mouton som avslutat en tre månaders praktik i Sverige som en del av ISS globala traineeprogram.

Som en del av ISS globala traineeprogram genomförde Sixtine Moutun tre månader av praktik i Sverige. Tre månader där hon främst jobbat med transitionprocessen tillsammans med en av ISS globala kunder.

Sixtine är ursprungligen från Frankrike men jobbar nu för ISS i Spanien och någonting hon noterat under sina tre månader i Sverige är den stora skillnad när det kommer till kulturen kring work-life-balansen.

I Frankrike är det oftast längre arbetsdagar och man förväntas vara på kontoret mellan 09.00-18.30. Jag blir därför väldigt imponerad över den svenska arbetseffektiviteten. Även om era arbetsdagar är kortare, så nås samma resultat. Vilket betyder att ni måste prioritera mer för att bli effektivare.

Sverige var det tredje ISS-land som Sixtine genomförde praktik i under sin trainee-utbildning.

Under min tid i Sverige har jag utvecklat min kompetens kring operational management på ett globalt Facility Management bolag. Jag har också lärt mig mer om best practice-utbyte mellan länderna. Men framför allt har jag förbättrat mina färdigheter att arbeta i en internationell kontext. Det ger mig en bättre global förståelse för företaget.

Utöver jobbet så var det delikata svenska fikat och närheten till naturen två saker som självklart uppskattades! 

Skribent: Nina Björkskog. Publiceringsdatum: 2024-01-17