Att jobba med energi-effektivisering och optimering

khosro-energy-specialist

Möt Khosro Safaei, Energy Specialist på ISS och en av människorna bakom världens bästa platser 

Energieffektivisering är ett högaktuellt ämne som efterfrågas såväl i samhället som hos våra kunder.

Khosro Safaei jobbar som Energy Specialist på ISS och vet precis vad som krävs för att vi som företag ska kunna effektivisera vår egen, samt våra kunders energiförbrukning.  

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att jobba med energieffektiva åtgärder och optimeringar, samt följa upp resultatet av dessa gör att man får bekräftelse för sitt engagemang och driv. Känslan jag får när jag ser resultatet av arbetet jag lagt ner är samma känsla man får när man vinner en fotbollsmatch.

Vad har du för mål i din roll på ISS?
Energi täcker ett mycket brett spektra och omfattar flertalet olika områden samt kompetenser. Allt från ex pumpar, ventilationer och fläktar till att jobba med energieffektivisering och optimeringar. Mina mål är många men bland annat jobbar jag strategiskt med energifrågor på en nationell nivå. Jag jobbar för att sprida best practice samt att bidra med kompetensstöd till våra kontrakt och kunder. Jag utbildar tekniker inom leveransprocesser och energiarbete samt säkerställer att våra processer fungerar som de ska. Jag kravställer även mot- och kopplar samman våra behov med tjänsten globalt.

Vad är viktigast för dig, för att du ska trivas på jobbet?
På samma sätt som ISS ställer krav på oss anställda måste ISS ha en förståelse för anställdas rättighet. En lugn och fridfull arbetsmiljö och bra relation med mina kollegor är otroligt viktigt.

Hur bidrar ISS till din utveckling?
ISS visar förtroende och tillit för min expertis och mitt kunnande och ger mig därför frihet under ansvar. ISS reagerar och agerar snabbt på l anställdas synpunkter vilket bidrar till att anställda känner sig sedda, hörda och uppskattade.

Vad är ditt favoritmotto?
Att leva som man lär. Det använder jag som inspiration både professionellt och privat. Det är inte så att jag lämnar mitt engagemang för energi på jobbet utan det är en livsstil och något jag alltid har i åtanke. Genom att kontinuerligt jobba med energieffektiva åtgärder hemma har jag bland annat kunnat sparat mycket pengar som jag kunnat lägga på semestrar med min familj. 
 

Skribent: Jessica Almberger. Publiceringsdatum:  2023-06-09

bistro-nyhamnen

läs fler nyheter från ISS

INSIKTER & NYHETER/blogg