FI_2023_Restaurant Ragnar_Chopping vegetables

Mat är ett av livets stora glädjeämnen och en förutsättning för välbefinnande  

Food2

Måltider som får alla att känna sig som hemma

Mat är ett av livets stora glädjeämnen och en förutsättning för välbefinnande och för många äldre är måltiden en viktig social händelse. Alla har rätt till en god, näringsriktig och livsmedelshygieniskt säker måltid. Detta har vi tagit fasta på och är därför noga med att uppmärksamma och tillgodose individens behov och önskemål. Inom äldrevården har våra fantastiska kockar ett tydligt fokus på hela upplevelsen - maten, måltiden, tryggheten och hållbarhet.

Website_Sustainable_food_waste

Rätterna som tas fram i samarbete med legitimerade dietister och kostekonomer, är näringsberäknade, varsamt komponerade för att ge ett jämnt närings- och energi intag under dagen och veckan samt kontrollerade utifrån ett allergenperspektiv. Våra gäster inom äldreomsorgen kan också vara mycket känsliga för bristfällig hantering av råvaror vilket gör att vi, förutom våra interna kontroller, låter externa revisorer kontrollera och revidera rutinerna ute på våra enheter. 

Healthy meal slimming diet plan background, food delivery service concept.

Känslan och miljön i restaurangen eller matsalen är av extra stor betydelse då våra gäster har små eller inga möjligheter att få inta sina måltider serverade på andra ställen. Därför eftersträvar vi en hemmalik miljö och en omväxlande meny. Kompositionen av rätterna tar hänsyn till våra nationella högtider, vilka ofta har en stor betydelse för våra gäster. Det finns även möjlighet att ta fasta på lokala traditioner som kan finnas på vissa orter. Vi arbetar även med internationella högtider för att skapa upplevelser för gästerna och eftersträvar en väl avvägd lokal anpassning. Den kan bestå i exempelvis användandet av lokala råvaror, servera lokala rätter eller involverar gästerna i menyarbetet.

Har ni frågor kring hur vi arbetar med mat inom äldreomsorgen eller hur vi kan hjälpa just er?

0