ISS effektiviserar med hjälp av AI

iss-ai-sweden

Under 2023 har ISS påbörjat implementering av AI i våra tjänster

ISS effektiviserar med hjälp av Ai och skapar 1000-tals timmar åt kund

Sedan flera år tillbaka har det pratats om AI, både med förtjusning och rädsla. Idag är AI en del av samhället och det är bara en tidsfråga innan det blir normen. Debatten om vilka arbetsuppgifter AI kan och ska ersätta är dock ständigt aktuell. Ken Granqvist, Head of IT Service Delivery på ISS insåg tidigt att det finns stora fördelar med att låta AI effektivisera verksamheter genom att ta över visst manuellt arbete. Därför startade han tillsammans med kollegorna ett initiativ ute hos kund.

- Vi såg att kunden i detta fall la onödigt mycket tid på manuellt arbete. Efter en analys kunde vi fastställa att det handlade om att flytta information fram och tillbaka. Genom att använda oss av AI-scanning och datavalidering minskar risken avsevärt för att informationen ska hamna fel. I detta fall är det fördelaktigt att ta bort den mänskliga faktorn. Vi säkerställer nu bättre kvalitet av datan och skapar samtidigt mer tid åt vår kund, säger Ken Granqvist.

Tack vare initiativet kan kunden istället för att lägga 1000 timmar per år på administrativa uppgifter, lägga tiden på arbetsuppgifter som gynnar den egna verksamheten och dess lönsamhet.

 

Skribent: Jessica Almberger. Publiceringsdatum: 2023-03-09

AdobeStock_110406859

läs fler nyheter från ISS

INSIKTER & NYHETER/blogg