Jills historia (urplock)


Efter en mer än tio år karriär är Jill idag en av Sveriges absolut mest eftertraktade artister.
Det råder ingen som helst tvekan om att hennes personlighet, fantastiska karisma och röst tilltalar och berör människor.

När hon 1998 fick chansen att framföra "Kärleken är" i den svenska melodifestivalen tvekade hon inte. Jill vann överlägset och etablerade sin plats som en av Skandinaviens bästa sångerskor.

I Melodifestivalen 2003 gjorde Jill stor succè med låten "Crazy in love" och gick direkt vidare till finalen i Globen där hon slutade på fjärde plats!

Under hösten 2003 var Jill i Nashville två gånger för att färdigställa albumet "Roots and Wings". Jill och hennes musiker drog fulla hus på den bejublade unpluggedturnèn i konserthus runt om i landet.

En tid efter detta släpptes även albumet "Being who you are" som snabbt sålde guld.

På albumet "The woman I´ve become" Jill förmedlar den innerlighet, äkthet och värme som bara riktigt stora musikanter och sångerskor kan åstadkomma. Och det följs av en utsåld konserthusturné.

Våren 2008 tog Jill sitt band med på konserthusturné och denna gång under namnet "Music Row" och Jill står som vanligt i dörren och tar emot sina gäster.

2009 spelas konserthusturnén "Baby Blue Paper" för utsålda hus på 22 spelplatser i landet under tiden 25/2-4/4.

28/10 kom nya coveralbumet "Music Row 2" där hon åter tolkar sina favoriter och denna gång även manliga storheter som Bob Dylan och Bruce springsteen!

Efter att i Januari 2010 fått sin andra dotter, gav hon sig ut på sin nya Unplugged turné med "Music Row 2".

Hemsida: http://www.jilljohnson.se/


Galleri